Kinesio Taping

Дуготрајан и упоран бол, као што је бол у доњем делу леђа, укоченост рамена и неуралгија, могу се третирати веома једноставним методама апликације трака – “Kinesio Tape”-а. Обољења, поремећаји и запаљенска стања могу да се побољшају када је функција захваћеног мишића коригована (концепт јединствене природне моћи излечења повезан са сопственим капацитетом за излечење мишића).

Главне особине и делотворности “Kinesio Tape”-а:

1. Корекција мишићне функције / Трака је ефикасна у санацији абнормалне мишићне тензије или јачању ослабљене мускулатуре. Такође је ефикасна код мишићних слабости и код грчева (спазама).

2. Побољшање циркулације и лимфотока / Апликација трака ће елиминисати накупљање течности у ткивима или поткожно крварење појачавајући покрете мишића.

3. Код бола / Апликација трака доводи до неуролошке супресије бола на захваћеном подручју. Такође, бол ће бити смањен и путем ефеката наведеним под бројем 2.

4. Репозиција сублуксације зглобова / Дислокација зглобова настала услед абнормалне тензије мускулатуре може да се коригује апликацијом трака која ће довести до опоравка функције фасција и мишића.

Не рачунајући неке делове тела, апликација трака може да буде употребљена за различите болове и поремећаје, као превентивна метода код повреда/обољења и за рехабилитацију. Осим уобичајених симптома, апликација трака ће извршити подршку мускулатуре пре и после вежбе и дуготрајног ходања. Код спортиста, могућ је третман зглобова штитећи га употребом “Kinesio Tape”-а у комбинацији са конвенционалном спортском употребом трака.