Акредитација

Специјална болница за рехабилитацију “Бања Јунаковић” из Апатина добила је сертификат о акредитацији на период од седам година. Сертификат је директорки Специјалне болнице др Драгани Мрђенов, уручио шеф Одељења за акредитацију и унапређење квалитета рада у Агенцији за акредитацију здравствених установа Србије Владо Давковски.

“Од великог је значаја када Агенција за акредитацију здравствених установа Србије оцени ваш квалитет здравствене заштите и то на најдужи период од седам година. Нама то отвара врата и према иностраним партнерима, јер веома је важно да посетиоци знају да у једној здравственој установи постоје процедуре, да се по њима ради и да је квалитет здравствене заштите на највишем нивоу. За нас је то јако важно јер су и наши корисници задовољнији”, истакла је др Драгана Мрђенов.

Она је додала да Бања Јунаковић поред стандардних услуга лечења и рехабилитације планира и развој едукативног програма лечења компликација код дијабетеса.

Уручујући сертификат Бањи Јунаковић, Владо Давковски из Агенције за акредитацију здравствених установа нагласио је како је он издат на најдужи могући период, од седам година.

“Седам година је највише признање које Агенција додељује некој здравственој установи. Након поступка акредитације и Специјална болница „Бања Јунаковић“ је акредитована на седам година, што је велики успех ове здравствене установе. Ми дајемо акредитацију на годину, три пет и седам, није редак случај да некој установи и не прође поступак акредитације. Прво бих се захвалио Покрајинском секретаријату који је финансирао акредитацију Свих специјалних болница у Војводини. Они су финансирали и акредитацију општих болница, Клиничког центра Војводине, а очекујемо и наредном периоду и Домова здравља”, поручио је Давковски.

Поводом уручење сертификата о акредитацији, запосленима у Бањи Јунаковић данас је на пригодној свечаности честитке упутило општинско руководство на челу са председницом општине Дубравком Кораћ, представници домова здравља из Округа као и представници других Специјалних болница са територије АП Војводине.