Хидротерапија

Хидротерапија представља третман коришћења воде у терапеутске сврхе, благотворно и изразито позитивно делује на коштано-мишићни састав, али и на дисајне путеве. 

Комбинација хидротерапије и групних или индивидуалних вежби у води у терапијском базену под контролом терапеута, довешће Ваше тело у стање потпуне релаксације, олакшати бол и убрзати процес излечења. Температура воде у базену и кадама је цца 35 степени целзијуса и препоручују се за релаксацију и опуштање. 

У кадама се врши подводна масажа и раде се индивидуалне вежбе

 

Лековитост воде, која извире са дубине од 700 м, температуре од 51º Ц, доказана је анализом на Балнеолошком институту Медицинског факултета у Београду а са пХ од 7,4 ова вода даје алкалну реакцију. По категоризацији, вода Бање Јунаковић спада у сулфидне, алкалне, муријатичне и јодне хипертерме. У ањонско-катјонском саставу доминирају јони натријума, хлора, хидрокарбоната, јода, уз значајну количину раствореног водоник-сулфида Х2С. Захваљујући овим карактеристикама, ова вода се користи у балнеотерапији као помоћно лековито средство и то купањем, уз расхлађивање воде до одговарајућих температура. По свом квалитету, спада у исти ред са водама чувених светских бања у Карловим Варима, Харкању и Липику.