СПЕЦИЈАЛНА БОЛНИЦА ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЈУ "ЈУНАКОВИЋ" АПАТИН

Смештена на ободу истоимене Парк шуме, надомак Апатина и Дунава, Специјална болница за рехабилитацију "Јунаковић" Апатин представља истински рај за миран одмор и рекреацију, уживање у природи и благодатима лековите воде.

Први термални извор воде откривен је давне 1913. године, а добијени налази потврдили су њену лековитост сврставши је по квалитету раме уз раме са термама Карлових Вари у Чешкој и Харкања у Мађарској. Са жељом да се лековита вода понуди већем броју пацијената, РХ центар "Јунаковић" Апатин почиње са радом 1983.године.

Термоминерална вода из извора РХ центра "Јунаковић" Апатин спада међу натријум хлоридно-хидрокарбонатне и слабо сумпоровите воде. Овакве воде се срећу на територији Србије и имају дугу традицију примене у балнеолошкој пракси. Вода садржи мало CO2 у гасовитом стању тако да се не може сврстати у угљено киселе воде. Измерена гранична вредност сулфида (0.9мг на 1 литар воде) има балнеолошки значај, те ову воду сврстава у категорију сулфидних и могу јој се приписати индикације сулфидних вода.

Воде РХ центра "Јунаковић" Апатин потичу са дубине од 700м и достижу температуру од 50ºC. По свом квалитету спадају у исти ред као и оне у Карловим Варима, Харкању и Липику.
Комбинација хидротерапије и групних или индивидуалних вежби у терапијском базену или хидромасажним кадама, под контролом терапеута, постижу се одлични резултати у лечењу реуматских, неуролошких и ортопедских обољења, а своје благотворно дејство показала је и у области гинекологије, посебно у лечењу стерилитета. Од 2019. године у РХ центру "Јунаковић" Апатин спроводи се и едукативни програм превенције настанка и развоја компликација код особа оболелих од шећерне болести.

Специјална болница за рехабилитацију "Јунаковић" Апатин позната је по одличној понуди, те се лако може наћи оно што сваком госту одговара. Поред комплекса отворених базена, гостима је на располагању и мини спа и wellness центар са финском сауном, boditherm кабином, хидромасажном кадом, тушевима доживљаја и тепидаријумом. Након двосатног боравка у спа и wellness центру, када су тело и мишићи опуштени, масажа представља савршен завршетак.

За љубитеље спорта обезбеђени су куглана и терен за одбојку на песку. За оне који време желе да проведу у природи незаобилазна је стаза здравља кроз Парк шуму Јунаковић.

У склопу објекта је велики ресторан са 450 седишта и ресторан “Галерија”, капацитета 50 особа, “a la carte” ресторан савременог дизајна који испуњава Ваше најистанчаније захтеве и замисли. Погодан је за мање прославе, рођендане, венчања, семинаре, презентације итд.
Позивамо вас да се сами уверите у квалитет наше услуге.

Колектив Специјалне болнице за рехабилитацију “Јунаковић” Апатин