СПЕЦИЈАЛНА БОЛНИЦА ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЈУ "ЈУНАКОВИЋ" АПАТИН

Смештена на ободу истоимене Парк шуме, надомак Апатина и Дунава, бања Јунаковић представља истински рај за миран одмор и рекреацију, уживање у природи и благодатима лековите воде.

Први термални извор воде откривен је давне 1913. године, а добијени налази потврдили су њену лековитост сврставши је по квалитету раме уз раме са термама Карлових Вари у Чешкој и Харкања у Мађарској. Са жељом да се лековита вода понуди већем броју пацијената, бања Јунаковић почиње са радом 1983.године.

Термоминерална вода из извора Бање Јунаковић спада међу натријум хлоридно-хидрокарбонатне и слабо сумпоровите воде. Овакве воде се срећу на територији Србије и имају дугу традицију примене у балнеолошкој пракси. Вода садржи мало CO2 у гасовитом стању тако да се не може сврстати у угљено киселе воде. Измерена гранична вредност сулфида (0.9мг на 1 литар воде) има балнеолошки значај, те ову воду сврстава у категорију сулфидних и могу јој се приписати индикације сулфидних вода.

Воде Бање Јунаковић потичу са дубине од 700м и достижу температуру од 50ºC. По свом квалитету спадају у исти ред као и оне у Карловим Варима, Харкању и Липику.
Комбинација хидротерапије и групних или индивидуалних вежби у терапијском базену или хидромасажним кадама, под контролом терапеута, постижу се одлични резултати у лечењу реуматских, неуролошких и ортопедских обољења, а своје благотворно дејство показала је и у области гинекологије, посебно у лечењу стерилитета.

Бања Јунаковић позната је по одличној понуди, те се лако може наћи оно што сваком госту одговара. Поред комплекса отворених базена, гостима је на располагању и мини спа и wellness центар са финском сауном, boditherm кабином, хидромасажном кадом, тушевима доживљаја и тепидаријумом. Након двосатног боравка у спа и wellness центру, када су тело и мишићи опуштени, масажа представља савршен завршетак.

За љубитеље спорта обезбеђени су куглана, четири тениска терена са шљаком, терен за одбојку на песку као и столови за стони тенис. За оне који време желе да проведу у природи незаобилазна је стаза здравља кроз Парк шуму Јунаковић.

У склопу објекта је велики ресторан са 450 седишта и ресторан “Галерија”, капацитета 50 особа, “a la carte” ресторан савременог дизајна који испуњава Ваше најистанчаније захтеве и замисли. Погодан је за мање прославе, рођендане, венчања, семинаре, презентације итд.
Позивамо вас да се сами уверите у квалитет наше услуге.

Колектив Специјалне болнице “Јунаковић”