Бања Јунаковић је смештена на ободу истоимене Парк шуме а 4,5 км је удаљена од Апатина. Њене воде потичу са 700 м дубине и достижу температуру од 50ºC. По свом квалитету спадају у исти ред као и оне у Карловим Варима, Харкању и Липику. Почела је са радом 1983. године а располаже са 270 лежајева.


Медицинске терапије обухватају лечење свих врста реуматизма, ортопедских и неуролошких обољења, гинеколошких обољења код жена и брачног стерилитета.

Поред комплекса отворених базена, осмостазне куглане, 4 тениска терена и терена за одбојку на песку гостима су на располагању и затворени базен, подводна и ручна масажа (анти-целулит, релакс, мед и чоколада, рефлексомасажа стопала, scrub marine spa третман, холистичка и ayurvedska масажа, арга терапија и лимфна дренажа), као и „Гипсане бермуде“, третман тела алгама, третмани минералним блатом, масажа биљним јастучићима и марокански wellness програм. Из понуде издвајамо: Spa & wellness центар Јунаковић (Финска сауна, Bodytherm кабина, Хидромасажна када, Тепидаријум и Тушеви доживљаја). Кроз Парк шуму „Јунаковић“ води Стаза здравља а бициклистичким стазама Бања је повезана са оближњим Апатином и Пригревицом (могућност изнајмљивања бицикла). Сваким радним даном организована је рекреативна шетња и превентивно-корективна гимнастика у пратњи нашег рекреатора. 

Бања Јунаковић има све могућности за организовање семинара (сала за 120 особа са АV опремом), пролазних ручкова и прослава (ресторан капацитета 450 особа).

Од 24. марта 2009. године у функцији је и осмостазна куглана “Бања Јунаковић” направљена по стандардима Светске куглашке федерације WNBA-NBC, тако да овде могу да се организују сва такмичења за све узрасне категорије (опрема FUNK).