Електротерапија

Високо и ниско фреквентне струје, експоненцијалне, једносмерне-галванске, наизменичне-интерферентне струје, ултразвучна масажа и електростимулатор користе се у смислу стимулације крвних судова и дубљих ткива, за бржу ресорпцију токсина, за побољшање метаболизма и у циљу смањења бола и упала.

– Ултразвук се користи код проблема са окоштавањем и дегенеративних промена вратне и слабинске кичме и за сузбијење ожиљака.

– Електростимулатор служи за безболно тестирање и тежих облика периферне одузетости помоћу електричних струја и селективно дражење самоодузете мускулатуре.

– Магнетна терапија – примена високо фреквентог магнетног поља у сврху лечења. Користи се за брже зарастање прелома, болна стања, циркулаторне проблеме и код гинеколошких обољења.

– Фототерапије: биоптрон лампа, ласер, ултравиолет и инфраруж. Користе поједине облике светлости у сврху лечења. Ласер се користи за лечење болних и неуралних стања, ишијалгије, стерилитета и кожних обољења. Био лампа користи поларизовану светлост за лечење спортских повреда, едема, циркулаторних сметњи и у дерматологији.