Elektroterapija

Visoko i nisko frekventne struje, eksponencijalne, jednosmerne-galvanske, naizmenične-interferentne struje, ultrazvučna masaža i elektrostimulator koriste se u smislu stimulacije krvnih sudova i dubljih tkiva, za bržu resorpciju toksina, za poboljšanje metabolizma i u cilju smanjenja bola i upala.

– Ultrazvuk se koristi kod problema sa okoštavanjem i degenerativnih promena vratne i slabinske kičme i za suzbijenje ožiljaka.

– Elektrostimulator služi za bezbolno testiranje i težih oblika periferne oduzetosti pomoću električnih struja i selektivno draženje samooduzete muskulature.

– Magnetna terapija – primena visoko frekventog magnetnog polja u svrhu lečenja. Koristi se za brže zarastanje preloma, bolna stanja, cirkulatorne probleme i kod ginekoloških oboljenja.

– Fototerapije: bioptron lampa, laser, ultraviolet i infraruž. Koriste pojedine oblike svetlosti u svrhu lečenja. Laser se koristi za lečenje bolnih i neuralnih stanja, išijalgije, steriliteta i kožnih oboljenja. Bio lampa koristi polarizovanu svetlost za lečenje sportskih povreda, edema, cirkulatornih smetnji i u dermatologiji.