Banja Junaković je smeštena na obodu istoimene Park šume a 4,5 km je udaljena od Apatina. Njene vode potiču sa 700 m dubine i dostižu temperaturu od 50ºC. Po svom kvalitetu spadaju u isti red kao i one u Karlovim Varima, Harkanju i Lipiku. Počela je sa radom 1983. godine a raspolaže sa 270 ležajeva.


Medicinske terapije obuhvataju lečenje svih vrsta reumatizma, ortopedskih i neuroloških oboljenja, ginekoloških oboljenja kod žena i bračnog steriliteta.

Pored kompleksa otvorenih bazena, osmostazne kuglane, 4 teniska terena i terena za odbojku na pesku gostima su na raspolaganju i zatvoreni bazen, podvodna i ručna masaža (anti-celulit, relaks, med i čokolada, refleksomasaža stopala, scrub marine spa tretman, holistička i ayurvedska masaža, arga terapija i limfna drenaža), kao i „Gipsane bermude“, tretman tela algama, tretmani mineralnim blatom, masaža biljnim jastučićima i marokanski wellness program. Iz ponude izdvajamo: Spa & wellness centar Junaković (Finska sauna, Bodytherm kabina, Hidromasažna kada, Tepidarijum i Tuševi doživljaja). Kroz Park šumu „Junaković“ vodi Staza zdravlja a biciklističkim stazama Banja je povezana sa obližnjim Apatinom i Prigrevicom (mogućnost iznajmljivanja bicikla). Svakim radnim danom organizovana je rekreativna šetnja i preventivno-korektivna gimnastika u pratnji našeg rekreatora. 

Banja Junaković ima sve mogućnosti za organizovanje seminara (sala za 120 osoba sa AV opremom), prolaznih ručkova i proslava (restoran kapaciteta 450 osoba).

Od 24. marta 2009. godine u funkciji je i osmostazna kuglana “Banja Junaković” napravljena po standardima Svetske kuglaške federacije WNBA-NBC, tako da ovde mogu da se organizuju sva takmičenja za sve uzrasne kategorije (oprema FUNK).