Akreditacija

Specijalna bolnica za rehabilitaciju “Banja Junaković” iz Apatina dobila je sertifikat o akreditaciji na period od sedam godina. Sertifikat je direktorki Specijalne bolnice dr Dragani Mrđenov, uručio šef Odeljenja za akreditaciju i unapređenje kvaliteta rada u Agenciji za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije Vlado Davkovski.

“Od velikog je značaja kada Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije oceni vaš kvalitet zdravstvene zaštite i to na najduži period od sedam godina. Nama to otvara vrata i prema inostranim partnerima, jer veoma je važno da posetioci znaju da u jednoj zdravstvenoj ustanovi postoje procedure, da se po njima radi i da je kvalitet zdravstvene zaštite na najvišem nivou. Za nas je to jako važno jer su i naši korisnici zadovoljniji”, istakla je dr Dragana Mrđenov.

Ona je dodala da Banja Junaković pored standardnih usluga lečenja i rehabilitacije planira i razvoj edukativnog programa lečenja komplikacija kod dijabetesa.

Uručujući sertifikat Banji Junaković, Vlado Davkovski iz Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova naglasio je kako je on izdat na najduži mogući period, od sedam godina.

“Sedam godina je najviše priznanje koje Agencija dodeljuje nekoj zdravstvenoj ustanovi. Nakon postupka akreditacije i Specijalna bolnica „Banja Junaković“ je akreditovana na sedam godina, što je veliki uspeh ove zdravstvene ustanove. Mi dajemo akreditaciju na godinu, tri pet i sedam, nije redak slučaj da nekoj ustanovi i ne prođe postupak akreditacije. Prvo bih se zahvalio Pokrajinskom sekretarijatu koji je finansirao akreditaciju Svih specijalnih bolnica u Vojvodini. Oni su finansirali i akreditaciju opštih bolnica, Kliničkog centra Vojvodine, a očekujemo i narednom periodu i Domova zdravlja”, poručio je Davkovski.

Povodom uručenje sertifikata o akreditaciji, zaposlenima u Banji Junaković danas je na prigodnoj svečanosti čestitke uputilo opštinsko rukovodstvo na čelu sa predsednicom opštine Dubravkom Korać, predstavnici domova zdravlja iz Okruga kao i predstavnici drugih Specijalnih bolnica sa teritorije AP Vojvodine.