Затворени базен

Затворени терапијски базен у медицинском делу Бање Јунаковић димензија је 9 x 8 x 1,5м. Геотермална вода у базену температуре је 35 степени Целзијуса.

Лековитост воде, која извире са дубине од 700 м, температуре од 51º C, доказана је анализом на Балнеолошком институту Медицинског факултета у Београду а са pH од 7,4 ова вода даје алкалну реакцију. По категоризацији, вода Бање Јунаковић спада у сулфидне, алкалне, муријатичне и јодне хипертерме. У ањонско-катјонском саставу доминирају јони натријума, хлора, хидрокарбоната, јода, уз значајну количину раствореног водоник-сулфида H2S. Захваљујући овим карактеристикама, ова вода се користи у балнеотерапији као помоћно лековито средство и то купањем, уз расхлађивање воде до одговарајућих температура. По свом квалитету, спада у исти ред са водама чувених светских бања у Карловим Варима, Харкању и Липику.

Контраиндикације: базен не би требало да користе особе које имају епилепсију, висок крвни притисак, обољења срца и крвних судова, проширене вене, инфекције коже и отворене ране, малигне болести, инфективна обољења, повишену телесну температуру, стања под утицајем алкохола и наркотика.
Капе су обавезне.

Препоручена дужина боравка у базену: 30 – 60 минута.

Цена: 250,00 рсд

Сваког уторка затворени термални базен ради до 13х ради редовног одржавања и чишћења 

Радно време:

Затворени термални базен од 13.03.2020. па надаље

ради од 07:00 до 21:00х само за пацијенте.

Радно време за пацијенте на амбулантном лечењу: 

Радним данима од 07:00 - 19:00х

Суботом од 07:00 - 14:00х

 У склопу затвореног термалног базена налази се и финска сауна. Више информација и ценовник: Финска саунаAi Chi energija ljubavi