Затворени базен

Затворени терапијски базен у медицинском делу Бање Јунаковић димензија је 9 x 8 x 1,5м. Геотермална вода у базену температуре је 35 степени Целзијуса.

Лековитост воде, која извире са дубине од 700 м, температуре од 51º C, доказана је анализом на Балнеолошком институту Медицинског факултета у Београду а са pH од 7,4 ова вода даје алкалну реакцију. По категоризацији, вода Бање Јунаковић спада у сулфидне, алкалне, муријатичне и јодне хипертерме. У ањонско-катјонском саставу доминирају јони натријума, хлора, хидрокарбоната, јода, уз значајну количину раствореног водоник-сулфида H2S. Захваљујући овим карактеристикама, ова вода се користи у балнеотерапији као помоћно лековито средство и то купањем, уз расхлађивање воде до одговарајућих температура. По свом квалитету, спада у исти ред са водама чувених светских бања у Карловим Варима, Харкању и Липику.

Контраиндикације: базен не би требало да користе особе које имају епилепсију, висок крвни притисак, обољења срца и крвних судова, проширене вене, инфекције коже и отворене ране, малигне болести, инфективна обољења, повишену телесну температуру, стања под утицајем алкохола и наркотика.
Капе су обавезне.

Препоручена дужина боравка у базену: 30 – 60 минута.

Цена: 250,00 рсд

Сваког уторка затворени термални базен ради до 13х

ради редовног одржавања и чишћења.

 

Радно време затвореног базена за грађанство:

 радним данима (осим уторком) од 18:00 до 21:00х

суботом од 14:00 до 21:00х

недељом од 08:00 до 21:00х

 

 У склопу затвореног термалног базена налази се и финска сауна. Више информација и ценовник: Финска саунаAi Chi energija ljubavi